Кейлъб Сюко
Четиво за6-7 мин.

5 теста

Докато хората по цялото земно кълбо се вълнуват дали не са се заразили с коронавирус, известен като COVID-19, бих искал да обърна вашето внимание на още една смъртоносна болест, много по-опасна и страшна. Няма да я намерите в диаграми по интернет, където се отчита колко хора са починали от нея. Мнозина дори не подозират, че страдат от това заболяване. За щастие с помощта на тестовете, които предлагаме тук, ще можете сами да определите дали сте болни, или не.

 

  1. ПРОВЕРЕТЕ УСТАТА И ЕЗИКА СИ

Отворете широко уста и погледнете в огледалото. А още по-добре, помолете съпруга или съпругата си, или ваш близък приятел да погледне. Важно е този човек да ви познава лично достатъчно добре и дълго, което е необходимо за установяване на точната диагноза. Помолете го да запише на хартия някои „секрети“, които отделя вашата уста.

Обърнете внимание на следните симптоми:

– думи, в които има лъжа и неправда

– остри думи, които причиняват болка

– злонамерени думи, които разнасят клюки.

Вж. Ис. 6:6-7; Мат. 12:36-37.

 

  1. ПРОВЕРЕТЕ ОЧИТЕ СИ

Сега трябва да проверите очите си. Този тест можете да направите само вие, затова тук не разчитайте на изказванията на другите за вас. За да проведете теста, ще са ви нужни тефтер и химикалка. Вземете ги и седнете някъде на уединено и спокойно място. Ще трябва да съставите списък. Задайте си следните въпроси и се постарайте да отговорите максимално честно: 

– Гледал ли съм някога на другите отвисоко?

– Гледал ли съм на някого със страстно желание?

– Гледал ли съм порнография?

– Гледал ли съм някога на другите отвисоко, гордо и високомерно?

– Гледал ли съм на някого със страстно желание (не на своята съпруга или на своя съпруг)?

– Гледал ли съм някога преднамерено порнографски списания или материали със сексуално съдържание?

Вж. Мат. 5:28-29.

 

  1. ПРОВЕРЕТЕ РЪЦЕТЕ СИ

Сега ръцете. Прегледайте внимателно всеки квадратен сантиметър от кожата на ръцете си, за да видите дали има зачервяване, раздразнение или следи от кръв. Кръвта по ръцете е един от явните признаци за заразяване с вируса на греха. Понякога е трудно да се забележат проявите на болестта по ръцете, затова те трябва да се прегледат на добра светлина. Някои експерти препоръчват да се възползвате от лампата модел „Исая-59“ или „Римляни-1-3“. И двете лампи са достатъчно ярки, за да ви помогнат да видите симптомите на смъртоносния вирус на греха.

Докато разглеждате ръцете си под светлината на Божието слово, не пропускайте следните симптоми:

– Следи, останали, когато сте причинили вреда на друг човек.

– Следи, останали, когато сте извършили кражба.

– Всякакви следи, останали, когато сте престъпили закона.

Вж. Ис. 1:15; 59:3.

 

  1. ПРОВЕРЕТЕ СЪРЦЕТО СИ

Намерете апарат за електрокардиограма(ЕКГ). Прочетете внимателно инструкцията за ползването му и после включете всеки от десетте датчика към сърцето си.

 Този тест не е лесен и тук отново ще ви трябва помощ. За да бъдат точни резултатите от теста, трябва да си направите изследване с ЕКГ.

 ЕКГ е ексклузивният Кодекс на Господ. Можете да се запознаете с този Кодекс в Библията, в текстовете от Изход 20 глава и Второзаконие 5 глава. Десетте заповеди от Кодекса ще ви дадат изчерпателна информация за здравния статус на вашето сърце. Трябва много задълбочено да ги изучавате, да ги анализирате и да ги следвате.

Прочетете внимателно инструкцията и после включете всеки от десетте датчика към сърцето си. Имайте предвид, че процедурата не е бърза, затова се запасете с достатъчно свободно време, така че да се концентрирате върху изследването. Освен това ви препоръчваме да си правите това изследване редовно, тъй като не всички сигнали стигат до датчика на апарата от първия път. Също така помнете, че дори ако само един от датчиците ви изпраща предупредителни тревожни сигнали, можете да бъдете сигурни, че сте инфектирани с вируса на греха.

Вж. Бит. 6:5; Изх. 20 гл.

 

  1. ПРОВЕРЕТЕ КРАКАТА СИ

И накрая трябва да проверите краката си. Събуйте обувките си и вдигнете стъпалата на краката си до нивото на сърцето. Забелязвате ли някакъв оток на гордост? Забелязвате ли драскотини или ожулвания, предизвикани от конфликти с вашите ближни? Дали вследствие на своите вредни навици не сте вкарали някаква инфекция в напуканите си нокти? Краката ви преуморени ли са да носят тежкото бреме на вината, страха и тревогите?

За съжаление трябва да направим заключението, че ако сте забелязали който и да било от изброените симптоми, може със сигурност да говорим за инфектиране с вируса на греха!

Вж. Пр. 1:16; Ис. 59:7.

 

КАКВО ДА ПРАВИТЕ, АКО СТЕ ЗАРАЗЕНИ?

Ако сте заразени с вируса на греха, незабавно се обърнете с вяра към великия Лекар Иисус Христос. Само Той може да ви излекува напълно от всички последствия, предизвикани от вируса на греха.

„Той беше наранен заради нашите грехове и мъчен заради нашите беззакония; наказанието за нашия мир беше върху Него и чрез Неговите рани ние се изцелихме“ (Ис. 53:5).

За по-пълен анализ вж. сайта BLAGOVESTIE.today  

Ако откривате у себе си поне един от признаците на вируса на греха, можете да бъдете абсолютно сигурен, че сте заразен. Бедата е в това, че нашата имунна система не е достатъчно силна, за да се справи с вируса. За мнозина инкубационният период може да се проточи до 80 и повече години, затова хората често пренебрегват първите прояви на болестта. Но ние ви препоръчваме настоятелно да не игнорирате тази инфекция. Вирусът на греха винаги води до смъртта на болния. Основният проблем обаче е, че той е толкова коварен, че не се задоволява с постигнатото. Този вирус прониква в човека до самата му душа. Ето защо неговото най-разрушително действие настъпва след физическата смърт на човека – той обрича душата му на вечни страдания.

Но за щастие съществува едно средство, което е напълно способно да ви излекува от вируса на греха, като изкорени неговото действие в душата и дори в тялото ви. Това единствено по рода си и пълно изцеление може да се намери само в Иисус Христос, нашия велик Лекар. Пророк Исая описва подробно как Иисус Месия ще дойде и ще ни предложи лекарство за греха в нашето сърце.

 

„Но Той взе върху Себе Си нашите немощи и понесе нашите недъзи; а ние мислехме, че Той беше поразяван, наказван и унизяван от Бога. А Той беше наранен заради нашите грехове и мъчен заради нашите беззакония; наказанието за нашия мир беше върху Него и чрез Неговите рани ние се изцелихме.“

Ис. 53:4-5

 

Иисус е въплътилият се Бог, затова единствен Той е чист и не е заразен със смъртоносния вирус на греха.

„И Словото стана плът, и живя между нас, пълно с благодат и истина; и ние видяхме славата Му, слава като на Единороден от Отец.“

Йоан 1:14

 

Иисус страда и умира вместо нас, за да поеме нашето наказание за нашия грях върху Себе Си и да ни предостави възможност да се изцелим от последствията на греха.

„Той сам с тялото Си възнесе нашите грехове на дървото, така че, като умрем за греховете, да живеем за правдата: „Чрез Неговата рана се изцелихте“.“

I Пет. 2:24

 

„Понеже и Христос, за да ни заведе при Бога, веднъж пострада за греховете ни, Праведник за неправедните, като беше умъртвен по плът, но оживял по дух.“

I Пет. 3:18

 

Иисус подарява изцеление, прошка и нов живот на всеки, който се обръща към Него с вяра и надежда.

„Защото Бог толкова обикна света, че даде Своя единороден Син, така че всеки, който вярва в Него, да не погине, а да има вечен живот. Защото Бог не изпрати Сина Си на света, за да съди света, а за да бъде светът спасен чрез Него. Който вярва в Него, не бива съден, а който не вярва, е вече осъден, задето не е повярвал в името на единородния Божи Син.“

Йоан 3:16-18

 

Скъпи приятелю, надявам се, че ти ще се възползваш от възможността да получиш изцеление за своето болно сърце и ще се обърнеш към Иисус с вяра!

 

Кейлъб Сюко


СПОДЕЛИ