Светлана Григорова
Четиво за1 мин

Помни съботния ден, за да го светиш

Изх. 20:8

Четвъртата Божия заповед, за разлика от останалите девет, предизвиква много разногласия в християнския свят. Трябва ли да я изпълняват християните, или е дадена само за юдеите? Ако трябва – кога: в събота като юдеите, в неделя, когато се празнува възкресението на Господ Иисус Христос от мъртвите, или всеки да си има един ден в седмицата, който сам си е избрал? Как да я празнуват – като не работят, като вършат някаква работа за Божията слава или като наблягат на духовната почивка?

Всъщност какво има предвид Бог, когато говори за почивка, и само в заповедта за съботния ден ли Той изисква от хората да почиват, или има и други наредби, които подканват вярващите към същата почивка?

Този брой предлага задълбочено изследване на въпросите около четвъртата заповед от няколко автори. И защото още не е свършил сезонът на отпуските, това списание ще даде възможност на читателите си да удължат своята почивка, но в друг вид и аспект. За разлика от обичайната двадесетдневна годишна отпуска, Божията почивка е вечна, стига да я намерим. Успешно търсене с помощта на материалите, които ви предлагаме!

Светлана Григорова


СПОДЕЛИ