Йордан Пеянски
Четиво за4 мин.

„Където няма пророческо видение, народът се разюздва,

а който пази закона е блажен” Притчи 29:18

Спомняте ли си филма на Чаплин „Хлапето”? Там главният герой – стъклар, който нямаше много работа, – изпращаше едно момченце да чупи прозорците на къщите, а после той отиваше и услужливо запълваше отворената „пазарна ниша”. Хората бяха много благодарни на човека, който се оказваше винаги наблизо и бе готов да им помогне, без да знаят, че именно той е причината за проблема[1]… Всъщност това е много стар сатанински трик – виждаме го например в зарибяването с наркотици, когато се създава глад за дрога и после тя се пласира във все по-големи количества. Подобен е и принципът за пораждане на сексуален глад сред младежите чрез програми за полово възпитание, разработени от различни организации, след което същите тези организации „решават” проблема.

Според мен опорочаващите средства за масова информация не са първопричината за това ужасно състояние – те са просто поредното „хлапе”, използвано от духовните сили на мрака, за да си създадат по-голяма пазарна ниша, която да задоволяват със своята порочна продукция, като купуват и продават на безценица безценни човешки души. Те са само едни от проводниците на идващия „нов световен ред”, който всъщност означава установяване на властта на тъмнината в света, отхвърлил своя Създател.

Повлияни от всичко това, младите днес нямат реална преценка за положението, в което се намират – а и не биха могли да имат. Библията ясно казва, че подготвеното чрез тази безнравственост поколение безусловно ще приеме антихриста, и то в не толкова далечно бъдеще. Затова днес той прави всичко възможно да наложи своята ценностна система, своите закони и норми на поведение. Младите „герои” в този съвременен „филм”, замислен и режисиран от демоничните сили, са застрашени да излязат от него след време без каквото и да било достойнство, а с дълбокото неудовлетворение, характерно за познатите „звезди” от долнопробните филмови продукции – с чувството, че са използвани, излъгани и захвърлени.

Преди време и аз бях въвлечен в тази игра – в самото начало на демокрацията в училище започнаха системно да ни образоват сексуално. Тогава бях четиринадесетгодишен и тези беседи несъмнено създадоха предпоставки съвестта ни да се освободи от традиционните семейни възгледи – че сексът е нещо, запазено преди всичко за брака. Такава реакция бе съвсем естествена – ами ето, възрастните открито обсъждат това като нещо съвсем нормално (а днес вече – крайно препоръчително). Убеден съм, че ако тези програми не бяха въведени, процесите на опорочаване и освобождаване на младите от задължителните за един достоен живот задръжки щяха да са значително по-бавни. Началото на омагьосания кръг, в който в момента се намираме, бе поставено от тези програми и организации. Семейството след това се примири, че такова образование е „нужно” и „полезно”…

Дано има все повече трезви родители, които да кажат „не” на безумието (проповядвано и от повечето съвременни психолози) на деца, които не могат да носят морална отговорност за действията си, да се дава такава голяма свобода на избора. В тази възраст те наистина действат на инстинктивно ниво, без да се замислят за последствията. Точно затова ни е дадено „пророческото видение” (Притчи 29:18) – разумните закони на Твореца, които ясно заявяват, че до навършване на пълнолетие отговорността за действията на детето пред Бога и пред обществото носят родителите (попечителите).

От друга страна, търсенето на някакви въображаеми ползи от тези програми днес, когато тенденциите към поквара изглеждат необратими, произтича от това, че малцина съзнават кой стои зад цялата тази система. Често хората се изумяват защо дяволът изцелява болести чрез екстрасенси и други „лечители” – нали той върши само зло. Всъщност забравяме, че тялото няма особена стойност за него – важна е душата. За Сатана не е проблем да се предпазват телата на хората, стига да ги въвлече в разврат и така да пороби и уподоби на себе си душите им, т.е. да ги прати в ада.

Съзнанието колко е страшна тази масова кланица сред младите – аборти, СПИН, венерически болести – кара много хора да видят в съхраняването на телата на младите аргумент в полза на програмите за полово ограмотяване. Идеята е чрез подобна информация да се ограничат досадните болести и другите съпътстващи свободния секс проблеми, които всъщност са замислени с милост от Бога, за да попречат да се стигне до още по-голяма разюзданост. На практика обаче действията на организациите, подготвящи такива програми, напомнят лекарската ирония: „Болният умря напълно излекуван.” И страшното е, че говорим за духовната смърт на младежи, които чрез безнравственост все повече се отдалечават от Божия образ и подобие. За тях става все по-трудно да се обърнат към Христос и да спасят душите си, защото са вързани в страшните окови на греха.

Дори много от нас да са се примирили с тази трагедия, убеден съм, че Господ Иисус Христос не би могъл, защото за Него всяка душа има изключителна стойност. Той все още търси хора сред млади и възрастни, които не желаят да преклонят коляно пред съвременния Молох[2], „които въздишат и плачат поради всичките мерзости, които стават”[3], – хора, издигащи глас към Бога, за да промени Той ситуацията. Това е невъзможно за човеци – врагът е хитър, силен и жесток, – но за Бога няма нищо невъзможно.

[1] http://www.youtube.com/watch?v=qNseEVlaCl4
[2] Езическо божество, на което родители са принасяли в жертва децата си – Йеремия 32:35
[3] Йезекиил 9:4

Йордан Пеянски


СПОДЕЛИ