Ивелин Минков
Четиво за2 мин.

В далечната 1997 година отидохме с моите родители на годеж, на моя годеж. Пътувахме до дома на жена ми и там я поискахме от родителите и. След това ги взехме с нас, както и с доста други нейни роднини и се отправихме към нашата къща за да доотпразнуваме повода.

Пристигаме всички и вратата отваря моят племенник, който беше на 6-7 години. По това време той колекционираше часовници. Постоянно ги отваряше и се опитваше да ги накара да работят.

Когато той отвори вратата беше много впечатлен от това, че идват толкова много хора. Държейки един стар часовник в ръка той каза: От толкова много хора тук, все някой трябва да е часовникар!

Всички се засмяхме и до ден днешен помним този случай.

Според неговата детска логика, колкото повече хора, толкова по-голяма вероятност да има някой часовникар. Той обаче не знаеше, че часовникарите не се срещат толкова често. Е може би, ако жена ми беше арменка, шансовете щяха да са по-големи.

Според теорията на еволюцията, от големия взрив са минали 15 милиарда години, а от съществуването на планетата земя, около 4.5 милиарда години.

Сред толкова много милиарди години все някога трябва да е станало чудо и да е възникнал живота! Колкото повече време, по-голям шанс! Учените наричат първата жива клетка ‘Л.У.К.А.’. Това е абревиатура от английски език!

Имаме толкова милиарди години, направо бол, така че от нямане какво да прави, хаосът е станал на ред, а неживата материя от мъртва в жива. След това само нагоре и напред, до ден днешен!

От толкова много хора, все един трябваше да е часовникар 🙂 !

Ако ‘чукнем’в Гугъл, ще научим, че досега на земята са живяли около 105 милиарда човека, от които 5.5 % в момента са живи!

Това са мнооооого народ! Ако следваме логиката на многото, от тези хора все един трябва да е възкръснал от гроба и да живее вечен живот!

Така че ‘статистически’ възкресението е възможно!

Земята има 4.5 милиарда години да направи живот, а едното възкресение има 95 милиарда починали хора, за да се случи!

Така, че ако вярваш във ‘възкресението’ на Л.У.К.А. , повече доказателства по пътя на същата логика, има да повярваш във възкресението на Христос!

Разбира се, ние християните вярваме заради свидетелствата на очевидците, а не заради статистиката, но написах тази статистика за вас атеистите!

Христос Воскресе!

Ивелин Минков 


СПОДЕЛИ