Четиво за2 мин.

За поредна година вкусваме от Божията благодат, така осезаема по време на ежегодната среща на сътрудниците към Християнската младежка организация на БХБЦ. Тя се проведе на 29 и 30 март 2013 г. в софийския офис и присъстваха над тридесет човека, мотивирани и тази година да посветят поне по една седмица (а мнозина – и три) от лятото, за да послужат на Бога и на деца, тийнейджъри и младежи в лагерите ни. Имаше представители на църквите ни от цялата страна – от София, Русе, Бургас и Ямбол.

Целта на срещата бе сплотяване на колектива, решаване на множество организационни въпроси, както и духовно насърчение и наставление чрез разглежданата тема „Различните категории участници на лагерите и нашите реални очаквания към тях“. В петък от 15 часа имаше среща на ръководителите на ХМО, където бяха определени темите за различните лагери, както и формулировката и разпределението на беседите за всеки отделен ден. В 17.00 ч. бе официалното откриване на семинара, след което всеки в свободна атмосфера можеше да сподели наблюденията си от досегашната си дейност като сътрудник, да анализира успехите и трудностите си и да даде предложения за бъдещо развитие на общото ни дело. Отделихме и подобаващо време, за да измолим от Бога Неговата благодат и съдействие в отговорната дейност, която ни очаква в тазгодишните лагери. 

В събота от девет часа сутринта се проведе и духовната част от семинара, на която еп. Иван Вълков даде ценни насоки за душегрижителска работа с различни участници на лагерите. След това в продължение на няколко часа се решаваха организационните въпроси в две отделни групи – на сътрудниците, които служат на детския и на тийнеджърския/младежкия лагери.

Очакваме с чувство за отговорност започването на всеки от лагерите, с увереността в Божието благоволение в тази особено важна дейност – издигането на ново поколение от достойни и святи хора, от които не само Той и Църквата Му, но и целия български народ се нуждае.

Всички лагери тази година отново ще се проведат в прекрасната местност „Узана“ в габровския балкан. Детският лагер на ХМО ще продължи седем дни и започва на 20 юли, тийнеджърският – на 3-ти, а младежкият – на 11 август.


СПОДЕЛИ