translator

 
 
 

Double-click

 

Select to translate

 

МОЛИТВЕНИ НУЖДИ на БХБЦ

 

Общи молитвени нужди:

 1. За мир в Украйна и Европа.
 2. За очистване, освещение, молитвен дух и единство в БХБЦ. За очистване на всички църкви в България и промяна на духовната атмосфера.
 3. За дух на покаяние на народа ни. Да се чете Словото и то да дава плод на спасение и освещение.
 4. Проф. Дечко Свиленов и неговите спонсори да продължат да печатат Новия Завет за малки и за големи.
 5. За обръщане на българските мюсюлмани, посетени по Рождество и по Великден, към жива вяра в Христос.
 6. За благословение на служителите и отговорниците на служения в Русе, Бургас, Камено, София, Своге, Костинброд, Плевен, Сливен, Ямбол и югозапада.
 7. За добро здраве на епископ Ив. Вълков, презвитер Ал. Александров и на всички останали свещенослужители в БХБЦ.
 8. За успех на личното благовестие на всеки от нас и за използване на онлайн ресурсите на сайта на БХБЦ, на Прозорец и др.
 9. За създаване на наши църкви във Варна, Шумен, Търговище, Разград, Омуртаг, Враца, Монтана, Пловдив, Хасково, Кърджали, Момчилград, Ресилово, Благоевград, Сандански, Панагюрище, Кюстендил и Ботевград.
 10. За усъвършенстване на музикалното служение. За нови вдъхновени песни, поети и композитори. Курсът по китара да продължи.
 11. За утвърждаване във вярата на новоповярвалите и за обгрижването им от страна на братя и сестри. За благодат и мъдрост в служението с бежанци.
 12. За привличане на повече младежи към църквата.
 13. За сила и подкрепа на майките в църквите ни, които имат малки деца.
 14. За мъдрост как да противостоим на всякакви либерални тенденции в развитието на нашето общество.
 15. За милост към онези, които имат непосилни кредити към банки.
 16. За ограничаване на разлагането на обществото ни чрез наркотици, хазарт и йога, включително в училища и детски градини.
 17. Срещу българските окултисти, които денонощно пропагандират окултизъм чрез телевизионни канали.
 18. За въвеждане на предмет религия в училищата – новородени християни да преподават върху Библията и чистото благовестие да достига до децата.
 19. За защита и благодат в живота на гонените християни по цял свят.

 

 

Общи нужди на БХБЦ „Св. Павел“ – София:

 1. За онлайн-служенията в неделя и сутрешните молитви – благодатно слово и добри технически решения.
 2. За сформиране на екип за текущите аудио-визуални проекти на студио Алетея: свидетелството на Марио, предаванията „Мисия: Здраво семейство“ и „Основи на вярата“, музикалните проекти.
 3. За спасение на приближените към Христос: Мишо и Галя, Невена Василева, Ивайло Тодоров, Росен, Влади, Таня Колева, Мартин Миланов, Владимир и Виктория, Виктор Сивев, Давид Метлеж, Силви Чулашка и много хора от Украйна, които все още не са спасени, но идват на богослуженията ни.
 4. За спасение на жителите на комплекс Люлин.
 5. За утвърждаване на новоповярвалите – Иван Цветанов, Ани от с. Васил Левски, Ана Денова и Дани Денов, Емилио, Маргарита и Димитър, Роза, Маргарита (баба на Ники Цветанов), Теменужка.
 6. За подготовка на братя и сестри за кръщение.
 7. За завръщане на отлъчените и на хората, избрали живот в света: Светлана Тодорова, Марина Коева, Ирина Мосийчук, Богдан Вълков-старши, Иван Куртев, Светльо Дамянов, Надежден, Янита, Роско, Мишо, Юри Салимов, Виктория Огородник, Румяна Христова, Антония, Илия Мишев, Симеон.
 8. За членовете на църквата, които спряха да се включват в служения; за мъдрост на служителите в душегрижителски разговори с тях.
 9. За водителство в детското и тийнейджърското служение – за отговорниците Иван Иванов, Мариела, Светлана Атанасова, Калина Тодорова и Траяна, Мариана Пеянска, Люба Вълкова. За спасение и новораждане на Тони, Боби, Пепи, Ева и Йоана, Марк и Слави, Алберто, Мален и Вики, Яна, Диана и Марк.
 10. За служението в ЦНСТ с. Дрен и другите социални домове.
 11. За младежкото служение и за отговорниците Иван Иванов и дякон Николай Ужаков. За изграждане на волейболно игрище за спортно служение.
 12. За усъвършенстване и благодат в женското служение.
 13. За благословено братско служение. Курсът за проповедници да продължи.
 14. За подновяване на служенията в домове за стари хора и в инвалидни дружества – посятото през годините семе да дава плод на спасение във всяко сърце.
 15. За благодат в служението с възрастни и за неговия отговорник Габриел.
 16. За създаване на нови семейства на всеки брат и сестра, които стоят в смирение и молитва по този въпрос.
 17. За строителството на църквата: за изграждане на асансьор и вентилацилация; за спасение на архитекта Иво, майка му и конструкторката Хриси, на строителите Георги Муздраков, Сашо Василев, Иван, Делян, Миро, Мехмед, Алянт и Росен и всички други, които са участвали в строежа.
 18. За изобилно благословение върху братската ни църква в гр. Лаге, за освещение и за укрепване в истината; за успешно служение на мисия Табита; за мъдрост на презвитер Алфред.
 19. За успешно сътрудничество на БХБЦ с партньорските ни мисии „Светлина на Изток“, Библейска мисия, Фриденс Ботен и Варнава.
 20. За служенията на фондация „Светлина на Балканите“ – да се върши това, което е максимално ефективно за благовестието.
 21. За сп. Прозорец и сп. Пътечка – за подбор на теми, автори и дизайн на статиите; за финансиране на издаването и разпространяването на списанията.

 

Лични нужди:

 1. Явор Нушев: за спасение на братята му Калоян и Данаил, за личните нужди на Явор и брат му Станислав; за спасение на приятелите му, на които той благовества, а също на Крум и семейството му.
 2. Ю
 3. Ч
 4. Цецка Димитрова: за новораждане на сестра й Невена и спасение на семейството й; за спасение на снахите й Нина и Ваня и децата им; за спасение на наркоманите, с които тя работи; за спасение на сина й Ангел, неговата дъщеря Цветелина и нейната майка Лили.
 5. Х
 6. Ф
 7. Теодора Маринова: за изграждане на децата й Мален и Виктория във вярата, за опазване от изкушения; за спасение на сестра й Иванина.
 8. Теменужка Тренчева: за израстването й във вярата; за обръщане на сърцата на синовете й Иво и Добромир, снахите й Здравка и Донка; за осъзнаване и покаяние на съпруга й Асен за вечен живот и за освобождаване от алкохолната му зависимост.
 9. Татяна Желева: за милост към християните в Индия, които хиндуисткото правителство иска да постави извън закона.
 10. Стоян Иванов: за пребъдване в Христос, за молитвен дух и лично благовестие; за мъдрост и водителство при възпитание на децата му Стоян и Александър; за съкрушение на сърцето на Галина (бивша съпруга) и за нейното покаяние и спасение; за спасение на баща му Никола и зет му Димитър; за кръщение и новораждане на племениците му Никола и Мариян.
 11. Стефан и Светлана Атанасови: любовта им към Христос да расте всеки ден; за мъдрост във възпитанието на Нина и за благодатен характер в нея; за спасение на домовете на техните сестри Нели, Вера и Йорданка и на Стоянка (майка на Светлана); за Боби – да се върне при Йорданка и детето им; за благодат в домашната група на Стефан и Иван Тодоров.
 12. Станислава Костадинова: да се преобразява все повече в образа на Христос; за твърдост и дръзновение, мъдрост и водителство; за новорождение на съпруга й Даниел и всички, за които тя се моли (децата й Калоян и Валерия, Иванка, Валери, Роза, Ангелина, баба Роза, Здравка и Ягодинка); за новорождение на Стойне; за предстоящата й дипломна работа.
 13. Соня Николова: за новораждане на сина й Боби; за връщане на дъщеря й Янита в църквата; за спасение на сестра й Сашка.
 14. Саша Пенева: за спасение на съпруга й Иван; за утвърждаване във вярата на дъщерите; за сили и мъдрост как да устоява, да има правилно отношение към семейството си и да показва Божията любов; за спасение на брат й Цветан, дъщеря му Елеонора, нейната майка Добринка, чичо Митко и цялото му семейство и да посещават църква в неделя.
 15. Руска Стоянова: за духовното й утвърждаване и укрепване; за покаяние и спасение на семейството й; за освобождение на сина й Златан от наркотична, а на мъжа й Николай – от алкохолна зависимост; дъщеря й Невена и нейният съпруг да се спасят заедно с децата си.
 16. Румяна Кирова: За възстановяване на вярата на майка й; за спасение на брат й, сестра й и домовете им; за освещение на Питър; за избавяне от кредита; за спасение на хората от болницата: 1) пациенти – Кали, Мая и Иван, Нели и Моника (дъщеря й), Вили, Юлиян, Ваня, Фани, Роси, Даниела, Иваничка, Семра, Метин, Селиме, Ахмет, Ирен, Алекс, Оги, Георги; 2) сестри –  Веси, Бени, Ваня, Ерка, Еми, Марияна Н., Aриф, Мариана Ст., Йени; 3) лекари – Чернева, Златев, Петров, Димитрова, Иванов, Стоянова, Попкостова; 4) санитарки – Поли, Данчето, Ани, Валя, Ваня, Севда; 5) дезинфектори – Вальо, Иван, Данчо; за спасение на д-р Маринова и акушерката Цвети, д-р Маркова; за прекратяване на окултните практики и спасяването на Димитър от Банкя.
 17. Росица Петрова: за спасението на близките й хора – син Димитър, дъщеря Красимира, зет Радостин, внук Преслав, брат Валентин и жена му Ваня с техните деца.
 18. П
 19. О
 20. Николина Стоянова: за мъдрост в общуването й с дъщеря й Невена; за истинско покаяние и новорождение на Невена, за простителност и любов в сърцето й.
 21. Николай и Наталия Ужакови: за изцеление на Наталия; за спасение на децата им; за спасение на г-жа Джагарова (бивша преподавателка на Наталия), на Радо и Катя, Дидо и Лора, Пепи, Веси и Мария (семейства, с които общуват).
 22. Никифор и Ксения Иванови: за мъдрост как да живеят, възпитават и благовестват; за изграждане на децата им Мария, Валерия и Никифор като чистосърдечни, неподправени, дръзновени християни; за новораждане на Сталин, Наталия и Мария (родители и сестра на Ксения), Валя, Боринка, Боряна и Петър, Диана и Ерика (майка, баба, сестра и зет, племеннички на Никифор); за укрепване и увеличаване на църквата в Костинброд.
 23. Ники и Йорданка Цветанови: За спасението на родителите на Ники (Антон и Гергана), родителите на Дани (Тошко и Снежана), сестра й Димитрина и всички останали роднини и приятели; за благословение в предстоящото раждане на Дани; за Божурище и личното служение на двамата; за мъдрост в изграждането и възпитанието на сина им Михаил.
 24. Мика Тодорова: за спасението на сина й Георги, снаха й Елица и внуците Ангел и Мартин; за увеличаване на плевенската църква и за постоянен служител там.
 25. Марио и Милена Любенови: за личното им освещение и подреждане на приоритетите им; за здравето им; за възпитание и изграждане във вярата на сина им Матей; за спасение на родителите им – Методи и Лиляна.
 26. Марина Пейчева: за нейното духовно и физическо укрепване; за нова работа за нея; за посвещение и освещение на съпруга й Васил и сина й Максим; за освобождение на Артём и Виктория, на които са благовествали в Израел, от окултните им връзки и за спасението им.
 27. Люба Никифорова: за вяра, покаяние и спасение на Горан, Емил и Марсиела (дядото и родителите на Горан); за приятелите и съседите от Нови Искър и специално за спасение на Магдалена и Жени; за спасение на майка й Поляна; за сближаване със съседите й от блока; за укрепване във вярата на Горан и Зора, а двете й внучки Лия и Кая да растат с вяра и послушание.
 28. Лиляна Стаменова: за водителство в благовестието; за спасение на съпруга й Цецо, на дъщерите й Радослава и Таня и техните семейства, на внуците й Марио и Християн; за спасението на сестра й Малинка и нейните деца Божидар и Петя.
 29. Красимира Тодорова: за спасение на сестра й Нели и нейния съпруг Евгени, а също и на майка й Мария.
 30. Катюша Игнатова: за покаяние и новорождение на дъщерите й Силвия и Деяна, техните партньори Ангел и Краси и внуците й Симона и Константин; за спасение на Симеонка (свекърва й), на Емил (брат й); за здравето на Анка (вярващата й майка); за спасение на окултно обременените й роднини; за спасение за Ивелина и Севделина от Русе и на семейството на Тихомир и Десислава от Чипровци; за водителство на Катюша в благовестието и за прибавяне на нови вярващи към църквата в Чипровци.
 31. Йордан Узунов: за мъдрост в лечението му от дискова херния и за облекчаване на състоянието му; за благословение и чистота на целия им дом.
 32. Йордан и Мариана Пеянски: за спасение на сестрата на Данчо – Силвия, на брата на Мариана – Сашо, и домовете им; за спасение на Ники, Галя, Мишо, Ники и другите им невярващи приятели; за мъдрост в изграждането на благодатен характер у Симона; за успех на благовестието им в югозападна България.
 33. Искра Колева: за спасение на децата й Димитър и Мария и на бившия й съпруг Николай – да се отворят очите им и да се съкрушат сърцата им; за среща с хора, които да я питат за вярата й.
 34. Илияна Бойчева: за смирение и любов, за изцеление на дух, душа и тяло; за спасение на роднините й и на онези, на които благовества.
 35. Иван Цветанов: за изграждане в Словото и за борбата му с изкушенията.
 36. Иван Иванов: за молитвен дух, благодат в словото и благовестието; за спасение на колегите му от София и Варна, на родителите му Росица и Петко, братовчедка му Димитрина, неговите приятели от Монтана, Мартин от Западен парк и Мариана, която идва понякога на църква; за милост към северозападна България и повече отворени врати за служения.
 37. Иван и Калина Тодорови: за Божий ред в живота им и да имат духовно време сутрин рано; Иван Тодоров и Стефан успешно да водят своята домашна група; за спасение на роднините на Иван: Тодор, Росица, Искра, Марин, Георги и домовете им и за приятеля му Константин; за спасение на приятелките на Калина.
 38. Иван и Калина Вълкови: – за спасение на: майката на Калина Иванка и брат й Явор; фамилии Иванови и Сотирови; Краси (колежка), нейната майка Станка и племеник Никола; проф. Стоева и проф. Иванов; комшиите в Банкя.
 39. Иван и Весела Спасови: за задълбочаване на посвещението, познанието и послушанието в цялото им семейство; за спасение на родителите на Весела – Искра и Калчо, и на брата на Иван – Димитър, и неговото семейство; за силен дух на църквата в Ямбол; за спасение на семейството на Живка и Красимир.
 40. Иван Байрактар: за спасение на съпругата му Юлия.
 41. З
 42. Ж
 43. Емилио Георгиев: за мир и за неговото психодуховно състояние – премахване на всякакви крепости в ума му; за спасение на майка му Ася и приятеля й Младен и те да сключат брак; за спасение на баща му и дядо му; за спасение на Пешо и Боби и всички колеги от работата му; за излекуване на зъбите му.
 44. Емануил и Любов Вълкови: за мъдрост и водителство, покорност и послушание как да служат на Христовата църква; за спасение на децата им Дарина и Йоан; за семейството на вярващия вуйчо Павел на Люба, чиито съпруга Тоня и дъщеря Света имат психодуховни и здравословни проблеми; за спасение на д-р Барбова и съпруга й, както и на други невярващи семейства, с които общуват Емо и Люба.
 45. Елена Юмерова: за спасение на майка й Румяна, баща й Тодор, сина й Тони и съпруга й Ердинч; за изцеление и спасение на Зоя, Ина и колежката й Руми; за мъдрост на работното й място на кого и как да благовества; за спасение на д-р Михайлов.
 46. Евгени и Мария Пулеви: за добро здравословно състояние; за водителство в какво служение да бъдат активни; да разпознават Божията воля относно живота им.
 47. Димитър Сотиров: за духовно укрепване – да бъде горещ в молитва и служение; за спасение на родителите му, приятелите от квартала и общите приятели с брат Стефан.
 48. Димитър и Мариела Райнови: за изцеление на Митко духовно и физически; за новораждане и изграждане на децата им Деби, Али и Дари и на бащите им Тошо и Сашо; за спасение на роднини, съседи и приятели – Нели, Ана Бабайкова, д-р Стоилов и Ками, д-р Шопов, д-р Михалкова, Емил и Марияна, Надка, Лидия и Здравка; за укрепване на приятелката на Мери – Пепи, и за смиряване на съпруга й Кънчо, за да се покае и той; домашната им група да бъде спасителен кораб за мнозина; за отворени врати в Дупница за служението с образователната програма; за успех на Дебора в изпитите и за Божия воля в кандидатстването й.
 49. Димитър Димитров: за спасение на баща му Петър, сестра му Любомира и брат му Евгени; за спасение на мнозина в дома в Горна баня, а по-специално Сава Русев и Виолета; за Божия прослава в дипломната му работа и защита; за личната му молитвена нужда.
 50. Димитрина Чочова: за спасение на Антон, Добринка, Лиляна, Виктор, Адриян, Дарин, Татяна, Розалия и Ванеса, Десислава, Станислав, Георги, Християн.
 51. Диляна Пиперова: за Божие господство в живота й; за укрепване на вярата й; да се умножават плодовете на Духа; тя да бъде благословение за всички, които имат досег с нея; да бъде богоугодна жена, съпруга и майка; децата й – Нели, Йоан и Руси, да се новородят; семейството им да се събере заедно, ако е Божия воля.
 52. Диляна Паискова: за духовно и физическо оздравяване; за молитвен дух и духовна сила; за физическо и духовно здраве на Деян; за майка му Магда – да получи освобождаване от окултни влияния и лъжеучения; за брат му Валери – да сключи брак с жената, от която има дете; за баща му Иван – за спасение и освобождение от страх от болести и смърт; за брат й Веселин, който я доведе в църквата – да бъде благословен и да върви в Божия път; за майка й – да израства във вярата след отричането си.
 53. Десислава Колев: за духовно изграждане и водителство как да служи в Христовата църква; за спасение на нейното семейство.
 54. Десислава Бекова: за обръщане на дъщеря й Виктория; за братовчед й Верослав – отричане и новораждане; за спасение на братовчедка й Агнес и цялото сем. Димови; за спасение на учителката по английски Деси; за спасение на Пламен Петков (брат на Снежинка Петкова) и семейството му.
 55. Данаил и Лариса Вълкови: за спасение на семействата Шишеви, Карагьозови и Атанасови; за искрено обръщение на брата на Лора – Владимир.
 56. Гергана Михайлова: за спасение на майка й Соня, баща й Георги, съпруга й Красимир, сестра й Снежана, нейния съпруг Мажди и децата им Самира и Сияна; за изцеление на Самира.
 57. Габриел и Любомира Стойчеви: за нови духовни опитности и ежедневно съразпъване с Христос; за наставляване в Божия път на децата им Елиа и Емануил и племенниците им Макс и Али; за спасение на роднините им – Василка, Делчо, Светла, Веселин, Петър, Лъчезар, Мирела, Диди, Камен, Георги, Галя и Венета, и приятелите им – Айла, Михаела, Събка, Руслан, Цвети, Юлето и Надя; сестра й Василка и нейният партньор Петър да сключат брак; да идват нови хора на домашната им група, които да се спасяват.
 58. Владислав Марков: за покаяние и новораждане, както и на цялото му семейство (по-специално баба Дешка, на 85 г.); за благословение в намирането на работа.
 59. Виржиния Гребеничарска: за смирение, любов, вяра и покорство; да ходи по духа, да се задълбочава в слово и молитва; майка й Зоя да се утвърждава във вярата, а брат й Росен да тръгне в Божия път; за благовестие и спасение на Цвети Янчева, Цвети Мърхова, Цвети Спасова, Камен, Атанас; за спасение на колегите й (Мария Якимова, Мария Борисова, Габриела и Деница), на съквартирантката й Ивета, на сираците Бойка, Вики и Радослав; следдипломната й квалификация да бъде за Божия слава.
 60. Виктория Николчева: за скорошно спасение на нея, на приятеля й Владимир Димитров и на сина й Боян; да станат истинско семейство в Христос; за смирение, успокоение и послушание на Боян и спиране на зависимостта му от дигитални устройства.
 61. Васил и Светлана Манчеви: за спасение на невярващите роднини на Света – Иван (съпруга на сестра й), Емануил (племеника й), за баща й Михаил и за сем. Соколови, на които благовестват; за спасение на сестрата на Васил – Лена, и нейното семейство.
 62. Ваня Трендафилова: за спасение на мъжа й Иван, сина й Алберто и майка й Таня; за смирение, разум и себевладеене, без гняв, омраза и чувството, че са жертва.
 63. Валерия Вълкова: за решаване на здравословните й проблеми, ако е Божия воля; за успех в благовестието; за изграждане във вярата; за спасение на баща й Александър, чичо й Арсений, на всичките й невярващи роднини и на колегите й Ирена и Божена; за укрепване във вярата на покаялата се Катя от Украйна, спасение на майката Мая, на брата Сергей и опазване на живота му във войната; за успешно завършване на шофьорския й курс.
 64. Б
 65. Алла Курудимова: за докторантурата й; за мъдрост, когато открива свой психотерапевтичен офис; за публикуването на терапевтични книжки за деца и възрастни, в които се говори за библейските ценности; за спасение на познатите й Женин, Давид и Елизабет в Америка.

СПОДЕЛИ