БХБЦ

Slogan
none.png
Bulgarian English German Russian Turkish

front-1

Влади и молитвата
"ОТЧЕ НАШ"

Аудиоспектакъл 


Чуйте откъс:

There seems to be an error with the player !

В днешния свят основният герой във всичко, което се прави и произвежда за децата, е злото. Влезте в която и да било съвременна книжарница и ще видите, че детският щанд прелива от книги за магии, вещици, дракони, демони и вампири. Ако се поинтересувате какво гледат децата ви на компютъра или по телевизията, ще се ужасите от същите сюжети, представени с много вещина, качествена техника и повече от въздействащи ефекти. Злото е представено ту страховито и безпощадно, ту симпатично и почти умилително. Но парадоксът е, че то неизменно се оказва привлекателно и интригуващо. Доброто присъства все по-малко и с все по-отрицателен знак в детския свят. Старите приказки, книжки и филмчета са до болка досадни за днешните деца. Замислете се – вече дори не говорим за „положителен" герой в продукцията за деца. Любимите детски герои, които служат за пример на децата ни, са бунтари, непокорни, разрушители, отмъстителни, самонадеяни и самовлюбени. Когато се появи някой „добър", той е безцветен, наивен, всички му се подиграват и доста често накрая се „оправя", т.е. поумнява и става като другите, или бързичко отпада – изхвърлен е от сюжета. 

back

Тъкмо в този контекст искаме да ви представим нещо различно - новия детски диск „Влади и молитвата „Отче наш" на издателство „Светлина на Балканите". В осемте отделни истории там се разказва за Влади – малко момче, не по-различно от нашите деца днес. Влади живее с майка си, баща си и малката си сестричка. Ходи на училище, играе с момчетата пред блока. Обича да си говори с баща си за неговата работа, свързана с историята и древните паметници. Иска да е водач в игрите, особено на индианци, хвърля любимата кукла на сестричката си в контейнера за боклук, когато й се ядосва за някаква дреболия. Открадва от магазина за играчки скъпата спортна количка, за която мечтае и която родителите му отказват да му купят.

 Купи диска само за 3.00 лв.

От "Светлина на Балканите":

 Поръчай на 02 920 19 70

 От книжарница "CLC":

 Линк: www.clc.bg

.

Във всичко това децата ни със сигурност ще се разпознаят. Но не то е най-интересното в живота на Влади. В тези събития има още един участник, който не се натрапва, не раздава правосъдие и морал, но придава смисъл и насочва детето – молитвата „Отче наш". Всяко от осемте разказчета е свързано с един от нейните стихове, който поставя граници и по този начин осуетява размития преход между доброто и злото, пагубен за възпитанието на децата ни. Така в света на малкия Влади ценностите не се объркват, както става в повечето детски книжки, филмчета и представления, а заемат изконните си места. И вместо тревожността и напрежението, с които обикновено се товари детският свят днес, историята за Влади излъчва радост, топлота, приемане, любов и сигурност. В нея доброто не е наивно и губещо, нито неестествено и невъзможно, т.е. скалъпено. То е пълнокръвно, жизнено и реално, защото е отговор на молитвата „Отче наш", а Бог е най-съвършеният родител.

Купете на децата си новия диск „Влади и молитвата „Отче наш",

за да изпитате заедно с тях Божията радост и Неговия мир.


 

 

Медия

Статии Богословие, апологетика, философия, ереси...sam-4 Аудиозаписи на проповеди, семинари...Видео Видеозаписи от служения и събития...sam-6-mono