БХБЦ

Slogan
none.png
Bulgarian English German Russian Turkish
College


117

студентиКандидат-студенти

Ето няколко причини да учите в нашия Богословски колеж, макар да сте много заети:

1. Тук ще получите не само знания на високо ниво, а и истинска душегрижителска подкрепа за конкретните въпроси и проблеми от живота ви. Най-важното за нас е духовното израстване на студентите ни.

2. Соломон казва: „Целият труд на човека е за устата му; душата обаче не се насища" (Екл. 6:7). Много обичаме да говорим за прехраната, за изкарването на хляба... обаче душата не се насища. По тази причина Христос насочва към „вечната храна". Затова нека всички, които жадуват за нея, да изпитат Бога и Неговото обещание, че няма да ги остави, и ако търсят Божието, ще се погрижи за останалото.

3. Обучението в колежа ще ви дисциплинира и ще станете по-плодотворни и полезни за другите. Няма да имате време да се вглеждате в негативното, да говорите лошо за хората и да се занимавате с разправии.

4. Трупайте знания, които ще ви се дават безвъзмездно, с любов към вас. Това е най-голямото богатство, което ще ви съпровожда и на старини.

5. Възползвайте се от привилегията да се обучавате - може би тя ще се окаже част от вашата подготовка и въоръжаване за все още непознати битки, които ни предстоят за опазване на вярата ни и спасението на нашите деца.

6. След като получите основни богословски познания в нашия колеж, ще можете да кандидатствате в магистърските програми на определени университети и да получите акредитирана диплома по богословие или друга специалност. 


IMG 1019


Обучение


Обучението продължава три години и при успешното му завършване се получава диплома за образователна степен бакалавър по богословие. Формите на обучение са редовна и задочна, като задочните програми на този етап са изнесени в центрове извън София – Сливен, от есента на 2011 г. в Русе, в процес на подготовка са и групи в Бургас и други градове. Редовното обучение се провежда в София и е вечерно – всеки делничен ден без сряда от 18:30 до 22:00 ч.

 

Медия

Статии Богословие, апологетика, философия, ереси...sam-4 Аудиозаписи на проповеди, семинари...Видео Видеозаписи от служения и събития...sam-6-mono
none.png