БХБЦ

Slogan
none.png
Bulgarian English German Russian Turkish
 
Church-Burgas

Информация за църквата

Отговорен служител:

презвитер Ивелин Минков

Заместници:

презвитер Владимир Чайковски

дякон Николай Ужаков (старши)

Богослужения:

Неделно богослужение  в конферентната зала на хотел "Аква" (бул. "Демокрация", комплекс "Лазур") всяка неделя от 9:30 часа.


Вижте БХБЦ-Бургас в хотел "Аква" на по-голяма карта


Всеки четвъртък се провежда молитвено събрание и библейско изучаване от 18,30 часа в офиса на църквата, който се намира в партерно помещение в нова кооперация, непосредствено до хотел Аква. Входът на офиса гледа към близката жп линия и Окръжната болница.

 


 Телефони за връзка:

(056) 82 63 23 - офис

089 77777 40 – презвитер Ивелин Минков


История

Нашата църква е основана през 1997 год. от пристигналия от Украйна мисионер Иван Вълков - българин от Бесарабия. Започнала от домашна група, понастоящем църквата се посещава от около 70 човека на неделните богослужения. Службите се провеждат в хотел Аква, в една от конферентните зали, всяка неделя от 9,30 часа. Офисът на църквата ни се намира в партерно помещение в нова кооперация, непосредствено до хотел Аква. Входът на офиса гледа към близката жп линия и Окръжната болница. Всеки четвъртък там се провежда молитвено събрание и библейско изучаване от 18,30 часа.

Основни дейности на църквата са: социална кухня за бедни граждани – всеки ден от 12,00 в офиса, детско служение - всеки месец на определена дата, както и ежеседмично неделно училище, организираме посещения на старчески и детски домове, водим образователна програма в кв. Горно Езеро.

Църквата ни е основала две дъщерни църкви: в гр. Камено и село Маринка.

Един от основните ни приоритети е да бъдем истински служители на Божията благодат в България, да държим здраво библейските истини, да променим семействата и обществото си към по-добро. Не подържаме и не одобряваме екзалтираните нездрави чудатости на харизматичните евангелски общества, страним от сектанството и сепаратизма. Като нормални граждани, и 'обикновени' християни, искаме да работим за подобряването на нашето общество. Образованието се цени високо в църквата ни.

 

Молитвени нужди


  • За служители с чисти мотиви в Христовата Църква
  • За управниците на страната ни
  • За покаятелен дух в България
  • За собствени сгради на църквите от БХБЦ
none.png